BMW Championchip

25.8.2021

PGA Tour lähestyy finaaliaan ja vielä on 69 miestä viivalla. Viime viikolla nilkkavamman takia pois jäänyt Patrick Reed makaa nyt keuhkokuumeessa sairaalassa, joten yhtä vajaa on fieldi.

Vedonlyönnillisesti kisa ei mitenkään erityisen mielenkiintoinen ole. Tai on mutta ei ole. Markkina on päättänyt, että epävireiset ”maailmantähdet” (tässä kisassa kaikki on tähtiä) ovat juuri nyt parantamassa rutosti. Toki päätti markkina jo viime viikolla, että erityisesti Rory McIlroy pelaa voitosta. Mies sai ottaa perjantaina kuitenkin oikein kunnon loppukirin selvitäkseen edes cutista. Tällä kertaa arvelisin syyn olevan saman, joka tekee kisasta itselle vähän epämiellyttävän panostuskohteen – tällä kentällä ei ole aiemmin pelattu PGA Tourin kisoja. Jossain on ilmeisesti päätetty, että kenttä suosii moukareita, mutta en minä ole tuosta lainkaan niin vakuuttunut. Kentän väylät ovat oikein kapeita ja kyllä lyhyeksi leikatulta etua saa tarkkuusmiehet vaikkei raffi kaikkein rankaisevinta olekaan. Roryn fanit tuntuu taas olevan liikkeelle mutta erityismaininnan ottaa nyt Bryson DeChambeau. Mies oli alkumarkkinaan jopa yli 30:n kertoiminen mutta nyt kauppa käy jo 21 tasossa. Omat petsikohteet ovat luonnollisesti jossain muualla.

Yritän vielä kerran Jordan Spiethiä vaikka tuo oli toki viime viikolla erityisesti viikonloppuna ihan hukassa. Markkinan korjaus on kuitenkin ilmiselvä ylireagointi, joten annetaan Jordanille uusi mahdollisuus. Kunhan huonot lyönnit tulee sinne missä vasemmalle saa missata niin ei ole miehellä huolen häivää…

Toinen kohde itselle on Cameron Smith. Nälkää jäi viime viikosta, kun pääsi uusimaan voitosta mutta onnistui häviämään Tony Finaulle – tuo on meriitti, joka muilta puuttuu. Vakavammin sanottuna Smith on ollut yksi vakuuttavimmista pelaajista viimeisten viikkojen aikana. Tämä on mm. kiertänyt kehää Dustin Johnsonin ympärillä mutta niin vain Smith on tänne 36 kertaa kun Dustin on painettu 25:een.

Paul Caseytä vetelin myös mutta alkuviikosta kerroin oli 50 joten tuon nykyisen 40 voi jättää jo rauhaan. Siinä ei ole valueta.

Vähän kauempaa olen ottanut Charley Hoffmania, Keegan Bradleytä ja Cameron Tringalea. Jos kisasta tulee pommittajien otatus niin nämä herrat ei voittotaistossa ole. Kaikki on kuitenkin osoittaneet oikein mukavaa virettä ja ei hyvä rautapeli millään kentällä nyt varsinaisesti voittoa estä. Hoffman on tällä kaudella noussut lähestymistilastossa ihan uudelle tasolle mikä on kova juttu 15 vuotta touria kiertäneelle ”veteraanille”. Bradleyn rautapeli ei ihan ole ollut vuoden 2018 tasoa mutta uran toisiksi parasta nyt kuitenkin. Tringale ei niin ole ollut pelkän rautapelin varassa (toki uran toiseksi paras kausi siinäkin) vaan kokonaisuus on ollut parempaa kuin koskaan – ja selvällä erolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s