#minätutkin

8.9.2021

Twitter tuntuu pursuavan oheista tagiä nyt riittämiin. Kova on kina tutkimuksesta ja siitä, saako sitä kritisoida vai ei. Minä luonnollisesti olen sitä mieltä, että kukin tutkikoon mitä haluaa ja se on siinä. Jos rahoitusta omalle tutkimukselle ei tule, niin vikaa voi olla jossain muussakin kuin vain yhteiskunnan liian kitsaassa tutkimusrahoituksessa. Viime aikoina twitteriä seuranneelle ei liene jääneen epäselväksi, että ainakin osilla tieteenaloista yhteinen kukkaro on ollut auki ties mistä aiheesta tehtävälle tutkimukselle.

Mutta minäkin siis tutkin. Tutkin golf-pelaajien suoritusten ennustettavuutta heidän aikaisempien suoritustensa perusteella. Ihan kohtuullisen hyvin sitä voi ennustaa. Viimeisten kuukausien aikana ennustettavuus on tuntunut hankalammalta. Mutta tutkimalla lisää jotain voi vaikka selvitä. Rahoittajat tässä tutkimuksessa ovat siitä ikäviä, että jos tutkimusten jalostaminen käytäntöön eli vedonlyöntiin ei toimi niin rahoittajille maksetaan. Onko se sitten hinta huonosta tutkimuksesta? Ehkä ei niinkään…

Mutta tällaisen pienen pohjustuksen jälkeen lyhyesti kuluvan viikon golf-epistolaan. PGA tour vetää viikon happea ennen uuden kauden käynnistämistä. European Tourilla vastapainoksi onkin kunnon kisa ettei tutkijan tarvi ihan peukaloitaan pyöritellä koko viikkoa.

Pelattavaa löytyi kuitenkin valitettavan vähän. Shane Lowry on kyllä erikoistarjouksessa. Mies on viihtynyt Wentworthissa aiemmin mainiosti ja peli on ollut vahvassa kuosissa. Itse sain venyteltyä tämän todennäköisyyden todella liki kisan suosikin Viktor Hovlandin tasoa ja kun turskamaan tähteäkään ei tee mieli buukkailla niin voinee päätellä Lowrystä löytyvän mun mallin mukaan valueta. Joskus ennenkin on tullut miestä täällä mainostettua ja kun uran parasta golfia pelaava herra saapuu suosikkikentälleen niin pakkohan sitä on rahalla äänestää…

Toinen ostos itselle on Alex Noren. Miehen peli on ollut pitempään nousujohteista ja viimeksi kiri viimeiset kolme päivää todella vahvasti aivan Tour Championchip-paikan kynnykselle. Tähän kun huomioidaan se, että kenttä on ollut Alexillekin suosiollinen, on pelivalinta selvä. Miehellä kentältä 35 kierrosta takana (2014 keskeytti – siitä pariton määrä) ja keskimäärin kierros on sujunut 0,7 lyöntiä ”omaa tasoaan” paremmin huipennuksena tietysti voitto vuodelta 2017.

Kolmas maistuva on Richie Ramsay vaikka juuri nyt näyttääkin pahalta että kerroin alkoi pudota. Track historyä painottava mallini löysi taas kohteen jolla 38 kierrosta kentällä ja jokainen keskimäärin 0,90 ”omaa tasoaan” paremmin. Nyt kun takana on kaksi cuttia niin markkina laittaa miestä ilmeisesti laskukuntoon. Omegan kisa pelattiin korkealla ohuessa ilmanalassa ja Italian kisan kenttä oli, sanotaanko nyt, mielenkiintoinen. Pienet haparoinnit noista ei minun arvioissani paina ja saankin Ramsaystä oikein maistuvan hepan peleihini.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s