Viva Las Vegas

6.10.2021

Vaikeaa aikaa eletään petseissä – viime viikko ei taaskaan ollut likikään lunastusta. Toki kun näissä pakkaa usein pelikohteet olemaan yhteensä välillä selvästikin alle 10% ”pelattuja” niin pitempiäkin jaksoja ilman sivuosumiakin välttämättä tulee. Mutta juuri tällä hetkellä tuntuu siltä, että golf-petseillä pärjääminen on mahdotonta. Toistakymmentä vuotta näitä harrastaneena jossain sisällä on kuitenkin vielä usko paremmasta huomisesta.

Tällä ja ensi viikolla kisoja seurataan kaiholla. Kisa-areenat sijaitsevat nyt Nevadassa ja tarkemmin sanottuna omassa suosikkikaupungissani Las Vegasissa. Vegas on tullut itsellekin tututuksi lukuisien matkojen ansiosta ja tuolla on jo pitkälti yli 100 hotelliyötä tullut vietettyä. Rahapeleistä sekä itsekin golf-pallon lyömisestä nauttivalle tuo paikka on maanpäällinen taivas. Voi kun olisi kiva päästä seuraamaan näitä kisoja livenä paikan päälle…

Tämän viikon kisan ainoa vähänkään suosikkeihin viittaava pelikohde on Webb Simpson. Miehen peli ei ihan parhaimmalla tasolla ole ollut mutta toisaalta kesän synkinkin vaihe tuntuu jo taakse jääneeltä. Tasoltaan Simpson on ihan kisan kovimpia karjuja ja kun otetaan kenttähistoria huomioon, mies nousi minulla jopa kisan selväksi suosikiksi. Mies on täällä pelannut jo 38 rundia mikä alkaa olemaan merkittävä otos tässä lajissa. Noissa Webb on sellaiset 3/4 lyöntiä per kierros ollut parempi kuin ”olisi pitänyt”. Minun malleihini tuo tarkoittaa jo huomattavaa track biasia.

Hiukan isommista kertoimista poimitaan toinen kenttänosto eli Patton Kizzire. Viime perjantain 78 ei tietysti paljoa lupaa mutta tämä ailahtelee jatkuvasti muutenkin. Ihan hyvällä perustasolla miehen peli on viimeiset kuukaudet ollut. Viiteen visiittiin tänne miehellä on kuitenkin jo kakkonen ja nelonen plakkarissa ja tuo viestii, että Vegasin aurinko sopii miehelle mainiosti.

Samaa kategoriaa (mulla vahva bias saa miehet pelikohteeksi) edustavat Scott Piercy ja Martin Laird. Molempia on ilo painaa kisakentän aikaisempien vahvojen esitysten pohjalta. Hiukan erilainen pelikohde taas on Brian Stuard. Tätä on nyt tullut hakattua muutenkin mutta markkina roikottaa tätä kovin heikkona. Viime viikko oli toki taas cut mutta ei 70-70 kierrostulokset ollut kuin vajaan lyönnin minun käyttämääni vahvuuslukua heikommin. Eli lyönti paremmin olisi ollut jo ”odotettua paremmin”. Jos tätä vertaa nyt esimerkiksi johonkin Chez Reavieen, joka on yli puolta pienemmässä kertoimessa, niin pelin taso on ihan identtinen ollut. Kenttähistoriassa aikaisemmat esitykset (molemmilla reilu 20 rundia) on Stuardilla noin lyönnin paremmat per kierros. Tai samoin jos vertaa Scott Stallingsiin niin viime ajat Stuard on jopa ollut vahvempi ja tässäkin parissa kenttähistoria on Stuardin puolella selvästi. Samalla kuitenkin kertoimen valossa markkina pitää Stallingsia selvästi todennäköisempänä voittajana.

Muita pelikohteita itsellä ovat Wise, Poulter, Perez, Molinari, Kuchar, Snedeker, Johnson ja Streb.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s