Nousevan auringon maa

20.10.2021

Varsin pitkälle “vanhaan malliin” jatkettiin Vegasissa viimekin viikolla. Perjantain jälkeen näytti vielä asialliselta mutta moving day piti huolen, että yöunia ei tarvinnut sunnuntaina menettää.

Tällä viikolla kisataan Japanissa. Kaksi vuotta sitten kun kisa pelattiin ekaa kertaa kyseessä oli upea spektaakkeli joka päättyi arvolleen sopivasti Tiikerin voittoon. Tänä vuonna vastaavaa ei odoteta. Nimimiehet loistavat pääosin poissaolollaan ja kenttä on avoin yllätyksille. Markkinakin on ihan poikkeuksellisen vaatimaton ja kun ET:lläkin läpytellään pikkukisaa Mallorcalla niin itseään kunnioittavat petsimiehet pitävät jopa vapaata viikkoa tässä kohtaa. Itse en tuohon ryhmään toki kuulu…

Neljä ukkelia kaivoin listoille tällä kertaa;

Jhonattan Vegas on saanut pelinsä taas ”omalle parhaalle tasolleen” ja palasi oikein hyvässä vireessä pikku tauolta viime viikolla. Tykkään miehen keskimääräistä isommasta kierrostulosten keskihajonnasta ja nyt pelattavalle kisakentälle miehen pelin pitäisi sopia. Oma malli kauppaili tälle vain 24 kerrointa joten ihan maistuvan oloisilla kertoimilla tähän kiinni nyt on päässyt.

Carlos Ortiz on toinen kohteeni. Tämä pelasi pitkään jo tosi hyvällä tasolla mutta hukkasi pelinsä kesällä. Uuden kauden avaus Sanderson Farmsissa oli oikein vaisu, Shiners toisena jo vähän parempi ja viimeksi pelissä oli jo paljon vanhaa hyvää Ortizia. Miehen pelin ongelmat huonolla jaksolla oli hyvin pitkälti lähipelissä ja niiden korjaantuminen voi tapahtua silmänräpäyksessä. Minä olen mallintanut miestä nyt paljon lähemmäs ”normaalia” tasoaan mitä markkina.

Luke List on tällä kertaa arvottu petsipuolelle. Tämä tuntuu aina olevan joko liian korkeassa tai liian matalassa kertoimessa – ”koskaan” en saa samalle tasolle kuin markkina. Pelissä on taas kuitenkin samoja elementtejä kuin oli erityisesti kesällä 2018. Tämä liikkui silloin pelinsä kanssa noin 1,5 lyöntiä per kierros ”keskiarvopelaajaa” parempana. Itselle tämä on kahta edellistä selvästi pienemmän panoksen kohde – vaikka malli antaa ihan hyvän odotusarvon petsille niin jotenkin ”fiilis” on sitä vastaan, että tämä pääkiertueella onnistuisi voittamaan. Paikkoja aikoinaan on ollut mutta viimeistely on vähän ontunut. Pitää kuitenkin muistaa, että noissa paikoissa sattuma näyttelee aina melkoista roolia…

Viimeisenä roikotan Matt Jonesia pelikohteena. Eihän tuo viimeksi ollut ”siellä päinkään” mutta kun pelasi selvästi yli omien arvioiden, jotka taas oikeuttivat petsaamiseen silloin, niin ei kait nyt ainakaan heikompia vahvuuksia aleta käyttämään? Uuden kauden alku on nyt kaksi ”ihan hyvää kisaa” ja mieli tekee hinata miehen vahvuutta lähemmäs viime kauden alkupuoliskoa aikaan ennen pelin osittaista sekoamista. Maistuva kohde tämä nyt kun oma arvio tälle on hyvin liki 2%.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s