Meksikon puolella

3.11.2021

Eipä kantanut siivet petsikohteilla viime viikollakaan enää viikonloppuna. Kahden päivän jälkeen useampikin mies oli lupaavasti asemissa mutta siinä se sitten olikin. Viimeiseen puoleen vuoteen jos olisi perjantain jälkeen cashannyt kaikki petsit olisi varmasti voitolla, mutta sunnuntain jälkeiset palautukset ovat ns. kojo.

Tällä viikolla karavaani vaihtaa Meksikon puolelle itseasiassa oikein mielenkiintoiselle kentälle. Kenttä on lyhyt mutta sitä reunustaa rehellinen viidakko. Huonoista avauksista penaltit paukkuvat todella helposti. Kentällä menestyminen korreloikin erittäin voimakkaasti avausten tarkkuuden kanssa ja poikkeuksellisen vähän avausten mitan kanssa. Allekirjoittaneen tyyliselle ”track biasin” nimeen vannovalle friikille tällainen kenttä tarjoaa maukasta pelattavaa…

Nyt on välillä taas saatu pelikohteeksi poimittua yksi suosikeista. Abraham Ancer on itseasiassa itselle kisan ykkössuosikki. Mies on puolen tusinaa vuotta kehittynyt vuosi vuodelta hiukan paremmaksi pelaajaksi ja viime kausi meni jo 1,5 lyöntiä per kierros tourin keskiarvojyrää paremmin. Ihan ehdottomaksi listojen kärkipelaajaksi kehittymisessä miehen ongelmana tulee olemaan lyöntimitta. Mutta juuri tällä kentällä se ei haittaa ja kun vastapainoksi avaukset on merkittävästi keskimääräistä tarkempia niin kentänhän pitäisi sopia miehelle kuin nenän päähän. Tilastoissa on miehellä 22 rundia täältä ja ne on sujuneet 0,9 lyöntiä per kierros paremmin kun ”olisi pitänyt”. Eli kenttä tosiaan parantaa miehen mahdollisuutta normaalista.

Toinen vähän matalamman kertoimen mies omilla listoilla on 40 kertoimella Billy Horschel. Miehen peli on taas uinut uomiinsa, joka tarkoittaa tällä sellaista vähän yli lyöntiä per kierros parempi kuin keskiarvoveturi. Billylläkään mitta ei ole pelin vahvuus ja avaukset ovat keskimääräistä tarkempia, joten kentän pitäisi puoltaa. 22 rundin otoksella näin onkin, kun tulos on ollut reilun lyönnin per kierros normitasoa kovempaa.

Seuraava maininnan arvoinen kaveri on Joel Dahmen. Sama kaava tälläkin eli peli kuosissa ja ainakin paperilla sopiva kenttä. Keskimääräistä lyhyemmälle mutta tarkemmin lyövä kaveri siis. 16 rundin otoskin puoltaa, kun toteuma on 1,2 lyöntiä per kierros ”liian hyvä”.

Sitten otetaan tapetille Charles Howell III. Miestä kutsutaan ”kolmoseksi” vaikka statsit uralta ovat sellaiset, että kakkoseksi kutsuminen olisi oikeammin. Uralla on vain kolme voittoa mutta 17 kakkossijaa. En sitten tiedä johtuuko tuolta vai ei mutta miehestä saa 160 kerrointa kun esim. Adam Longia on tarjolla vain 140 kertoimella. Tällainen ”stetson vertailu” voi tuntua oudolta mutta sitä selventää se, että Pinnacle on päättänyt tarjota tournament matchup kerrointa kyseiselle parille. Kun tuosta parista itse uskon kolmoseen paljon enemmän niin olisihan se kiva lunastaa hedarissa sopivalla kertoimella. Sitä vaan ei ole tarjolla. Taulussa seisoo 1,574 kertaa tätä kirjoitettaessa. No, muutenkin Pinnaclen linjojen vetäjä tuntuu seuraavan enemmän omaa logiikkaani poikkeuksellisen track biasin kentästä ja nämä ”päämarkkinan” petsikohteet aika huonolla prosentilla pelikohteiksi hedareissa pääsivät. Kolmosesta siis vielä jotain muutakin faktaa kuin tuo onneton voittoprosentti uralla… Miehen peli on ehkä zeitinohuesti valumassa ehtoopuolelle mutta edelleen se on selvästi tourin keskiarvoa parempaa. Se on muuten poikkeuksellisesti aina ollut tuota. Hiukankaan pitemmillä otoksilla (yli 50 rundin keskiarvo) tämä ei ole koko SG historian ajanjaksolla pelannut keskiarvoa huonommin. Ei tämän hetken taso ole kuin sellaiset puolilyöntiä hyvää averageen mutta hyvää kuitenkin. Tällä kentällä mies on takonut jo kunnioitettavan otoksen eli 44 rundia. Ne on sujuneet noin lyönnin paremmin kuin ”olisi pitänyt”. Noilla spekseillä minun malli kaivaa miehestä tänne noin lyönnin per kierros average jamppaa kovempaa ja kertoimissa sen pitäisi tarkoittaa 54 kerrointa. Kyllä tuossa on varaa antaa vähän siimaakin huonosta ”kilpailupäästä” – jos nuo vain kolme voittoa siitä johtuu.

Otetaan vielä yksi mies samasta kaavasta ”lyhyelle mutta tarkasti”. Brice Garnett kuuluu tähän karegoriaan myös. 26 kierroksen otannalla mies on täällä pelannut peräti 1,6 lyöntiä per kierros ”liian hyvin”. Kun markkina ei tuollaista mielestäni riittävällä määrällä huomioi niin minä kiitän valitsemalla miehen pelikohteeksi. Todetaan toki, että pääosin itse sain ”aikaisena lintuna” miehestä nyt tarjolla olevaa osin selvästikin parempaa kerrointa.

Muita petsikohteita itsellä ovat Streelman, Vegas, Perez, ja Norlander.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s