Houston – we have a problem

10.11.2021

Ongelma on pieni mutta tuntuva. Petsit menevät ohi. Jopa rautaisella itseluottamuksella varustettu blogistin alkaa turhautua ja selittää itselleen ties mitä. Itseä rauhoittaakseen piti oikein kaivaa kertoimet blogin pelikohteille ja laskea montako voittoa tällä kuivalla kaudella olisi pitänyt tulla. Edellinen osumahan on kesältä Memorialissa jossa Patrick Cantlay voitti. Oma mieli oli jo niin synkkä, että jossain välissä muistelin Playersin olleen viimeinen kisa, jossa on osuttu… Anyway tuon memorialin jälkeen blogissa on vihjattu 118 miestä, joiden kertoimien käänteislukujen summa on 1,089 eli juuri ja juuri olisi pitänyt (= melkein olla pakko) yksi voitto sarjaan osua. Ei ole osunut. Mutta ei tällaisesta sarjasta sovi vielä huolestua. Kun longshotteja pääosin metsästetään niin elämä on…

Tämä viikon kisa on Houstonissa ja kentällä joka tyypitettiin viime vuonna. Ennakkoon kentästä puhuttiin Brooks Koepkan kenttänä kun mies oli ollut mukana sen uudistusprojektissa. Hyvin Koepka pelasikin mutta muuten tuo ei nyt kovin paljoa ”Koepkan tyylisiä moukareita” tuntunut suosivan. Hyvällä rautapelillä tuolla pärjää viime vuoden perusteella ja sen mukaan on mallit viritelty.

Ensimmäinen pelikohde itselle on Sam Burns. Ei tuo tämän hetken 17,5 enää mikään ihan herkkukerroin ole mutta kelvollinen toki. Tämän kohdalla markkinassa sattui ”hassu” tapaus. Olin alkuviikon pikkuhiljaa saanut tankattua tätä sisään 20 kertoimella muutaman satasen kun osui silmään miestä vihjaava twiitti (https://twitter.com/BenColeyGolf/status/1458021141809876993?s=20). Olin juuri katsellut tilannetta markkinassa että suoraan olisi 19,5:sta saanut ottaa enempikin. Tuon twiitin jälkeen ”ryntäsin” hakemaan sitä 19,5:sta pois mutta Ben Coleyn maine oli nopeampi kuin allekirjoittanut. Enää ei ollut kuin 17 suoraan tarjolla. Joku hamstrasi vaatimattomat viisi tasoa suoraan pois…

Toinen pelikohde itselle on Shane Lowry. Minä en oikein nyt ymmärrä miksi tämä ei markkinalle maistu, kun oli vuosikausia kausikorttipaikalla buukkilistalla mutta nyt tätä on saanut petsata lähes joka viikko. Okei – nyt on pari heikompaa kisaa alla mutta hyvin tasaista 1,2…1,4 lyöntiä keskiarvoveturia paremmin Lowry on jo keväästä asti pelannut. Tuolla haarukalla keroimen ei voi olettaa ainakaan vitosella alkavan.

Sitten jatketaan Seamus Poweriin. Joskus 2017-2018 tästä odotettiin maailman huipulle nousevaa pelaajaa mutta pitkä synkkä kausi tuli väliin. Keväällä tämän peli kuitenkin pamahti kohdilleen ja erityisesti aikaisemmin akilleen kantapäänä ollut rautapeli parani merkittävästi. Viime viikollakin tämä pelasi oikein vahvasti ja vireen laskemisesta ei ole mitään merkkejä. Toki alkiviikon 80 oli maistuvampi kerroin kun tän hetken 70 mutta kun oma arvio on 45 tienoilla niin maistuva tuo edelleen on.

Ian Poulter jatkaa listoillani. Viime viikolla mies konttasi perjantaina niin pahasti että cut kutsui mutta kun torstai oli ollut edelleen hyvää tekemistä niin ei tuollaisesta pidä reagoida pätkääkään. Edellinen kisa oli kuitenkin vahva. Viime vuodesta oma fiilis kentästä oli sen suuntainen, että tässä on niitä kenttiä, joissa juuri Poulterin tyyliset vahvat rautapelaajat pärjäävät. Mainitaan samassa kappaleessa kohtalontoveri (eli ei mahdollisuutta pärjätä kun minä olen petsannut) Kevin Streelman, eli sitäkin on vedetty, vaikka viime viikolla jäi cuttiin mutta on vahva rautapelaaja.

Taaempaa on vedetty läjä äijiä. Otetaan kommentoitavaksi vielä JJ Spaun. Oli noin 2017 oikein hyvä, sitten hetken huonompi, hetken lupaava ja lopulta pitkään ihan hukassa. Kesällä US Openin aikaan tämän voimaluvut alkoivat olemaan sellaista lyönti per kierros keskivertoveturia huonompia. 3M Openista kuitenkin kääntyi lehti ja pikkuhiljaa peli alkoi kulkea. Sanderson Farmsin lauantain 78 oli muistutus siitä mitä peli voi myös olla mutta muuten tekeminen on pysynyt vahvana. 370 kerroin vaatisi miehen linjaamista jopa karvan tourin keskiarvoveturia huonommaksi ja siihen ei meidän perällä kyllä pystytä. Tämä pelaili pitkään jopa lyönnin keskiarvoa parempia tuloksia ja en minä nyt keksi miksi sinne ei voisi edelleen palata – nuori kaverihan Spaun on.

Muut pelikohteet ovat Perez, Hoge, Norlander, Stuard, Johnson, Ryder ja pommien pommina Watney. Viimeksi mainittu taitaa kyllä olla aloittanut matkansa takaisin syviin vesiin. Hetken (lyhyen) peli näytti siltä mitä se oli silloin kuin voittoja tuli ”liukuhihnalta”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s