Valspar

16.3.2022

Kovin tuskaisena jatkui pelit edelleen. Finaalirundilla kun Hovland nousi lyönnin ja Berger kahden päähän keulasta oli kotikatsomossa jo odotukset korkealla. Ei vähiten siksi kuin Smith näytti hukanneen lyöntinsä. No se hukkuminen kesti kolme reikää ja lopulta mies purjehti voittoon asti samaan aikaan kuin sekä Hovland että Berger konttasivat loppusuoralla.

Nyt on taas sen verta pitkä synkkä kausi takana, että sitä palaa koko ajan pohtimaan kysymystä siitä, onko markkina ohittanut miehen vai onko tämä vain synkkää runia. Vaikea on palautella itseä viime kesään ja tilanteeseen, jossa piti olla uran ”last season” menossa, mutta kulku oli koko ajan niin kovaa, ettei malttanut lopettaa. ”One more year” oli selänteelle aina lisätuloa, itsellä tämä voi kääntyä kalliimmaksi uran jatkoksi…

No, valittelemalla asiat harvemmin parantuvat. Tällä viikolla taas pelataan, vaikka toki aika kuolleelta markkina vaikuttaa. Omat löydökset:

Hovland (14). Vaikka mies viime viikolla lopussa pettikin niin T9 oli kuitenkin taas uusi top10 kovaan sarjaan. Mies pelaa tällä hetkellä äärettömän kovalla tasolla ja markkina ei omien arvioideni tasolle tunnu venyvän. Yhdellä kisalla en oikein vielä track biasia tohdi miehelle antaa mutta ei debyytin kolmossijaa viime vuodelta nyt riippakivenäkään osaa herralle pitää.

Burns (27) oli markkinan suosikki voittamaan Playersin vielä viimeisen kierroksen alkaessa. Vika rundi oli pettymys mutta ehkä vähän hukassa ollut vire tuntuu löytyneen. Toki ”löytyminen” osuu kilpailujen siirtymiseen länsirannikolta Floridaan ja kuten aiemminkin on ollut puhetta niin joillakin tuo muutos on vaan iso juttu oman pelin kannalta. Burns vaikuttaa sellaiselta. Eli kaksi parempaa kisaa ”upgreidaa” mulla miehen liki omaa huipputasoaan ja kun tulee taas sopiva kenttä (voitti täällä viime vuonna) niin malli pakottaa pelaamaan…

Hughes (170) näyttäisi kääntyvän laskuun. Hondan viimeinen rundi oli surkea ja Players jäi kahteen kierrokseen. Players kulminoitui kammotuulessa pelattuun 76:een. Ei tuo ollut mulle mikään katastrofi kuitenkaan ja itse en ole nyt miestä vielä voimaluvuissa juurikaan heikentämässä – markkina tuntuu olevan. Cut-13-cut aloitus täältä on bisnes as usual ja siitä ei päätellä oikein mitään.

McCarthy (170) on aika sama kuin Hughes. Vire on pikkaisen alamaihin päin mutta toki tekeminen oli tälle miehelle ihan poikkeuksellisen kovaa aiemmin. Nyt on kuitenkin kahden kisan otoksella oikein sopiva kenttä ja kun peli ei nyt mitään erityisen huonoa ole ollut (ainoastaan yksi cut koko vuonna Phoenixissa) niin itse päätin vielä luottaa.

Laird (170) samaa sarjaa. Oikein kova kausi näyttää kääntyneen laskuun. Arnold Palmerissa vikalla rundilla oikein paha konttaus ja Players plörinäksi. Tällä kenttä ei puolla (ei toki vastustakaan) eli ilmeisesti meikäläinen tuon paremman jakson voimalukuja markkinaa pitempään roikottaa.

Taylor (230) saa vielä mahdollisuuden. Tämä oli oikein hyvä sekä Hondassa että Arnold Palmerissa ja ainoastaan Phoenixin katastrofi pilaa mainiota vuoden alkua. Paremmalla puttimenestyksellä tämä voisi jossain vaikka yllättääkin.

Viikon hedaria ei tekisi oikein mieli antaakaan. Aika kuollut on sekin markkina. Viisi petsiä sai vedettyä ja se on aika vähän. Paras vielä tarjolla olevista on 1,632 Hovlandin puolesta Dustin Johnsonia vastaan. Dustin väläytteli taas vähän Playersissä mutta kokonaisuutena peli on ollut aika hukassa. Valspar Championchip on miehelle ollut tuskaisa kisa. Pitkästä urasta huolimatta otos on silti kovin pieni. Mies on pelannut kisan vain neljästi. Tuo, että kisa ei yleensä kuulu ohjelmaan kertoo yleensä siitä, että kenttä ei ainakaan omaan silmään merkittävän hyvin istu. Ja Dustinilla täältä vielä kaksi cuttiin jäämistä toki uran alkupuolelta (ei ollut mikään maailmantähti missään nimessä). 12 rundin otos on kuitenkin lyönnin per kierros huonommin kuin kulloisellakin tasolla olisi pitänyt pelata. Näillä spekseillä Hovland mulle selvääkin selvempi suosikki, joka tietysti kertoimenkin valossa pitääkin olla. Mun malli pitää Hovlandia lähes 2/3 miehenä tähän…

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s