RBC Heritage

13.4.2022

Masters tuli ja meni. Oli jotenkin tavanomaista latteampi kisa lähinnä Schefflerin ylivoimaisuuden ansiosta. Hiukan näytti siltä, että Smith nousisi vielä taistoon sunnuntaina mutta Schefflerin chippi sisään kolmosella ”mahdottomasta” paikasta katkaisi nousun kuin seinään. Omat petsit olivat Schefflerin orastavasta karkumatkasta huolimatta vielä ok asemissa perjantain jälkeen. Lauantai karsi kaikki Imin varaan ja sunnuntaina ei korealaisesta ollut urotekoihin.

Tästä käynnistyy nyt pieni ”välikausi” ennen puolentoista kuukauden päästä olevaa PGA Championchippiä. Onhan siinä ihan kunnon kisoja kyllä mutta ei mitään spesiaalia. Itselle harmaita hiuksia aiheuttaa se, että pelataan paljon kentillä, josta ei ole aikaisempaa dataa. Tämä ei toki ole case tällä viikolla, kun RBC Heritage pelataan Harbour Town Golf Linksillä. Kenttä on jossain määrinkin normaalista poikkeava ja täällä lyhytlyöntisetkin ovat pärjänneet. Olennaista olisi saada avaukset väylälle ja sitten onnistua griinin ympäristössä, kun kaikki tulevat runsaasti griinejä missaamaan.

Itselle löytyi viisi pelikohdetta tälle viikolle:

Fitzpatrick 25: Oli lauantaita lukuunottamatta oikein vahva Mastersissakin ja selvästi jatkaa kunnossa. Miehen pelaaminen on nyt pitempään ollut kuosissaan, ja vahvuusluvut lähestyvät uran parhaita lukemia. Harbour Town on kenttä, jonka pitäisi sopia Fitzille kuin nenän päähän, ja mies onkin pelannut täällä nyt 24 rundia keskimäärin sellaiset 0,75 lyöntiä omaa tasoaan paremmin per kierros.

Na 55: Samat sanat kuin Fitzille. Masters hyvin identtinen eli surkea jakso 15.-17. rei’illä lauantaina vesitti mahdollisuudet parempaan. Miehellä oli tuossa muutenkin huonompi jakso alkuvuonna mutta match play lupasi jo parempaa ja Masters vahvisti tuota käsitystä. Nyt spekseiltä oikein sopiva kenttä ja 49 rundia tuolla yli puoli lyöntiä per kierros omaa tasoaan paremmin. Meikäläisen mallilta tulee tällaiselle heti vahva petsisuositus.

Noren 65: Ei päässyt mukaan Mastersiin mutta on pelannut hyvin helmikuun alusta asti ja erityisesti pallonlyöminen on ollut vahvaa. Norenilta ei ole tällä kentällä kuin kolme kisaa takana mutta speksien valossa kentän olettaisi sopivan ja nuo kolme kisaa eli 12 kierrosta on mennyt peräti 1,3 lyöntiä per kierros ”liian hyvin”. Näillä spekseillä minulla ihan kunnon track bias miehelle käytössä ja petsi lähtee käytännön automaattisesti.

Kuchar 85: Olisiko pitkä synkkä kausi vihdoin päättymässä? Jotain heräämistä oli Valsparissa ja sitten oli oikein hyvä Valerossa. Synkkä kausi teki sen, että Masters jäi tällä kaudella väliin. Kaksi hyvää kisaa ei ole vielä kovin paljoa mutta on tuossa indikaattia siihen, että peli olisi löytymässä. Onhan Kuchar kuitenkin luokkapelaaja ihan kaikilla mittareilla. Tältä kentältä mieheltä on voitto vuodelta 2014 ja kokonaisuutena peräti 68 rundin otoksella kenttä on melkein 0,8 lyöntiä per kierros ollut miehelle suotuisa. Nämä on mun mallille otollisia paikkoja kun hukassa ollut nimimies näyttäisi olevan tulossa kuntoon ja tulee itselle oikein poikkeuksellisen hyvin sopivalle kentälle…

Streelman 110: Mies on taas listoilla, vaikka olen jo lupaillut, että tähän ei enää koskettaisi. Mutta kun peli sopii juuri tällaisille kentille ja ei nuo viimeaikaiset suoritukset ole huonoja olleet. Päinvastoin – viimeiset kolme (Players, Valspar ja Valero) on kaikki olleet hyvää tekemistä. Parasta pitkään aikaan. 38 rundin otoksella Harbour Town on ollut puoli lyöntiä ”maistuva” miehelle. Noilla spekseillä joutuu taas venymään ja miehen petsilistalle ottamaan…

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s