AP Invitational

2.3.2022

Nyt alkaa harrastukset haitata harrastamista. Allekirjoittanut jäi jumiin Venäjän hyökkäyksen seuraamiseen ja normaalia addiktioherkempänä kaverina (aika monesta asiasta on vuosien varrella ollut vaikea päästä eroon) tilanne on juuri nyt paha. Maanantai-keskiviikko on oman viikkokalenterin ”early to bed”-päiviä että viikonloput jaksaisi paremmin katsella golfia. No nyt on ma ja ti mennyt jo pitkään kaiken maailman Ukraina-tietoja etsiessä ja äsken meinasi unohtua, että nythän on jo keskiviikko ja blogi-päivityksen aika. Sinällään jos tämän joskus unohtaa niin mitään ei menetetä… Viime viikolla luulin jo lunastavani mutta fieldin kovinmman jätkän viiden lyönnin johto sunnuntaille lähdettäessä ei riittänyt alkuunkaan…

Tällä viikolla on vuorossa Arnold Palmer Invitational joka on ”tavallisista” PGA-tourin kisoista perinteisesti ihan kovatasoisimpia. Tämä vuosi ei tee poikkeusta. Pääasiassa tuonne yllättäjä-osastolle painottuu pelit taas joten kovin todennäköistä osuminen tälläkään kertaa ole.

Poliisihallitukselle tiedoksi että nämä petsit on siis vedetty betfair.com palvelussa:

Sungjae Im (32) muni viime viikolla mahdollisuudet jo surkealla avauskierroksella mutta perjantai oli taas ihan ok joten en ala cuttiin jäämisestä mitään hyperventiloimaan. T3 – 3 – T21 on kolme ekaa visiittiä tähän kisaan ja pieni 12 rundin otos ”vaatimattomasti” 1,52 per kierros omaa tasoaan paremmin. Näillä spekseillä mun malli ei oikein pysty välttämään miehen poimimista pelikohteeksi.

Sergio Garcia (75) on aloittanut vuoden omalla hyvällä tasollaan ja nyt tullaan kentälle, jossa mies on aikanaan viihtynyt hyvinkin. Jostain syystä mies ei ole täällä vuoden 2013 jälkeen pelannut. Yleensä tuo kertoisi, että kenttä ei istuisi mitenkään hyvin silmään (sopivilla kentillä kovia kisoja nämä tykkäävät pelata) mutta en tiedä tässä tapauksessa – 31 rundin otoksessa 0,56 lyöntiä per kierros Sergio on täällä pelannut omaa tasoaan paremmin.

Kevin Na (120) on klassinen meikäläisen petsi. Vuosi on alkanut heikosti (tai oikeastaan Sony Openin avauskierros oli erinomainen mutta sitten on ollut hiljaisempaa) mutta tämä ei yleensäkään ole mikään Kalifornian menestyjä ollut. Lajissa on perinteisesti muuttunut ”pärjääjät” vaihdettaessa Kalifornian kentiltä Floridaan. Ei Na nyt mikään Floridankaan erikoismies ole mutta on siellä pärjännyt selvästi paremmin kuin Kaliforniassa. Tästä kisasta miehellä ihan hyvä sarja (mm. kolme top10-sijaa) ja kohtuu otoksella (44 rundia) per kierros 0,7 ”liian hyvin”. Tuolla meikä korjaa miehen vahvuuslukuja ”track biasilla” sen verran että nämä noin ”kerran kerrasta” tulee pelikohteiksi.

Troy Merritt (280) petti viimeksi selvästi ja jäi rumasti cuttiin. Sitä ennen kuitenkin vahvoja kierroksia ja yhden heikomman kisan jälkeen minä en tunnetusti hötkyile. Omalle huipputasolleen Merrittiä rankaan ja kun pienellä (12 kierrosta) otoksella kenttäkin sopii erinomaisesti (2 lyöntiä per kierros ”liian hyvin”) niin on oikein maistuva isommankin petsin kohde nyt.

Danny Lee (310) menee jo ohuelle mutta otetaan vielä listoille. Itse tätä sain selvästi paremmalla kertoimella maanantaina. Vanhan toistoa tämä mutta tältä kentältä 28 rundia keskimäärin 0,75 ”liian hyvin”.

Pat Perez (400) pelaa taas omalla tasollaan ja erityisesti lyöminen on ollut vahvaa. Noilla spekseillä meikä hinailee miestä varmaankin markkinaa enemmän kohti omaa perusluokkaansa ja kun kenttäkin vielä mieluummin lievästi sopiva on niin pieni yritys tällekin.

Zach Johnson (450) nimettiin jo Ryder Cup kapteeniksi mikä on yleensä merkki uran ehtoopuolesta. Osaa Zach vielä palloakin lyödä vaikka viime viikonloppuna olikin huono. Pieni varoituksen sana siitä, että ihan ok tuloksista vuoden alussa huolimatta miehellä nimenomaan pallolyöminen on ollut aiempaa heikommalla tasolla. Tuo on ilman muuta huolestuttava merkki mutta kun peräti 70 kierrosta tällä kentällä on sujunut 0,54 per kierros ”liian hyvin” niin tuo kyllä kompensoi lyömisen pientä alavirettä. Ei nyt mikään erityisen maistuva kohde tässä mutta kelpaa silti.

Sean OHair (680) on ilmeisesti joku symppispelaaja meikäläiselle, kun ei ole aikoihin pärjännyt (oli toki pahojakin vaivoja) ja silti pitää yrittää. Viime vuosihan miehellä oli hirveä ja meni pelioikeuskin pääkiertueella. Viimeiset pari kisaa kuitenkin lupaa parempaa (ensin T16 Pebblessä ja sen jälkeen T6 haastajakiertueella) ja ammoisina aikoina tämä oli ihan kertaallinen pelimies. Tällä kentällä mies on aina viihtynyt ja 45 rundin otos kertoo peräti lyönnin per kierros ”normaalia paremmasta” pelistä täällä.  

Henrik Stenson (780) ja annetaan vanhalle kunnon Henkalle taas kerran mahdollisuus. Kolmas vuosi huonoa pelaamista toki jo lähtee mutta kai se perusluokka siellä jossain vielä on. Mun petseissä se mahdollisuus annetaan nimenomaan kentillä jossa peli on ennekin kulkenut ja täältä 46 kierroksen otos melkein saman lyönnin tasoaan paremmin kuin OHairilla tuossa edellä.

Paras hedarikohde Pinnacle.net osoitteessa valikoituu Marc Leishmaniksi 1,925 kertoimella Tyrrell Hattonia vastaan. Viime viikon osuman jälkeen tilanne on 4-3 meikäläisen eduksi. Toki keskimäärin vähän alle kahden kertoimella osumat on tulleet joten johtoa pitäisikin olla. Leishmanista sai alkuun peräti 1,98 kerrointa mutta kyllä tuo edelleen ihan pelattava on (ja kaikkien muiden pelaamieni kohteiden kertoimet on pudonneet enempi). Leishmanilta on täältä jo yksi kutakin totosijaa plus neljäs top10-sija. Kohtuullisella 42 kierroksen otoksella tuo tarkoittaa 0,85 per kierros tasoaan paremmin. Hattonkin on voittanut täällä vieläpä vain pari vuotta sitten ja ei kenttä välttämättä ole yhtään sen huonommin sopiva (toki 20 rundia ”vain” 0,5 tasoaan paremmin ja kun tuossa on jo voitto ”tasapainottamassa” niin ei tuo ihan yhtä herkulliselta näytä kuin Leishmanilla). Leishman on viime vuoden heikon jakson nyt jo virallisestikin ohittanut ja vahvuusluvut on omalla hyvällä tasollaan. Hatton on sitten vastaavasti palannut uransa parhaalta tasolta lähemmäs pitkäaikaisia keskiarvojaan ja on itseasiassa keskipitkissä ja lyhyissä voimaluvuissa jo selvästikin Leishmania huonommin pelannut. Näillä spekseillä mä saan Leishmanin nyt selväksi suosikiksi pariin.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s