Kolossaalinen Colonial

26.5.2021

Näin majorin jälkiviikolla on taas vähän vaisumman oloinen markkina tarjolla. Sen sijaan kisakenttä ei ole vaisu vaan kuuluisa, klassinen Colonial Country Club Fort Worthissa Texasissa. Siitä voisi tarinoida pitempäänkin mutta kun tässä on univajetta viime viikolta ja muiden ”harrastusten” kanssa kiireitä niin jätämme väliin. Pahoittelut. Kenttä ansaitsee kaikki kehunsa…

Kun aloitin sillä, että markkina olisi vaisu niin viittaan tähän hetkeen. Golf-markkina on palannut ”sykkiväksi” niin, että maanantaina tarjoukset poikkeavat merkittävästikin keskiviikkoillan linjoista. Buukkilista oli maanantaina mittava mutta enää ei niinkään. Samoin petsattavaa oli maanantaina mutta nyt on vähän nirkoisempaa. Jossain määrin turhauttavaa saattaa olla, jos blogisti kertoo keskiviikkona jonkun kaverin olleen maanantaina erikoistarjouksessa. Koitan välttää tuota ja käsittelen tässä vain nopeasti vielä parhaiten maistuvat pelikohteet.  

Ensimmäiseksi poimin listoilta Jordan Spiethin jonka 12,5 kelpaa mainiosti tänne. Jostain syystä tähän uskottiin paljon enempi US PGA mestaruudessa ja kun siellä suoritus oli vain tasapaksu niin nyt markkina alkaa hyljeksiä miestä. Omaan makuun Kiawah Island ei voinut olla Jordanin lempikenttiä mutta Colonial CC on. Mieheltä on jo voitto ja kaksi kakkosta tältä kentältä. Kahden edellisen kisan aikaan miehen peli on ollut sekaisin, mutta silti niistäkin tuloksena top10-sijat kummastakin. Nyt miehen vahvuusluvut on yli lyönnin per kierros paremmalla tasolla kun kahteen viimeiseen tänne tultaessa. Itseasiassa Jordanin keskipitkät vahvuusluvut (ja toki erityisesti lyhyemmätkin) ovat jo kovempia kuin Justin Thomasilla jonka peli on kovasti sekaisin. Tuohon kun lisätään kentän sopivuus Jordanille (32 pelattua kierrosta keskimäärin 1,08 lyöntiä/kierros ”omaa tasoaan paremmin”) niin minä sain Spiethin jopa karvan alle 10 kertoimiseksi suosikiksi tänne.

Charley Hoffmanin 50 kerroin kelpaa myös. Parikin vuotta aika hukassa ollut vanha sotaratsu on saanut pelinsä taas kuosiin mutta onnistunut pitämään sen aika hyvin piilossa. Valero Texas Openin kakkosen kyllä näki kaikki mutta viimeiseen seitsemään kisaan tällä on kuusi top20 sijaa ja yksi lipsahdus ”aina” T34 asti. Eli tekemisen taso on ollut tosi hyvää ja se näkyy luonnollisesti vahvuusluvuissakin. Erityismaininnan ansaitsee miehen rautapeli, joka on noussut ihan koko uran parhaalle tasolle. Toinen asia, joka puoltaa miehen pelaamista juuri tässä kisassa, on kenttä. Siinäkin Charley on onnistunut jemmaamaan kentän sopivuuden tuloksissa aika tehokkaasti. T10 on uran paras saavutus täällä mutta 12 visiittiin vain viimeisin (kun peli oli ihan sekaisin) on päättynyt cuttiin ja pääosin mies on ollut tuolla top20-top30 sijoilla. 45 rundin otoksella mies on pelannut täällä kierroksen 0,43 lyöntiä omaa tasoaan paremmin. Tuolla otoksella meikäläinen on ”noinkin pienestä” edusta pientä biasia kentästä laskentaan lisäämässä.

Kolmas poiminta on ennenkin listoillani esiintynyt Kris Kirk 65 kertoimella. Alkoholismista toipuminen on näkynyt pelissä selvästi ja tämä pelaa tällä hetkellä ihan uransa parhaiden kausien (2013-2014) tasolla. Toki sillä sivuhuomautuksella, että kaksi viimeisintä kisaa eivät oikein ole sujuneet. Minun mallini eivät kovin paljoa neljän rundin alamäestä rokota ja siksi tämä maistuu tässäkin. Kentän sopivuuden pitäisi ymmärtää markkinakin, koska mies juhli täällä voittoa 2015 ja on ollut 6/10 top20-sijalla täällä. 39 kierroksen otoksella mies on täällä pelannut 0,82 lyöntiä per kierros tasoaan paremmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s