Memorial

2.6.2021

Viimeksi pelikohteet hyvin sielläpäin (kakkonen, kolmonen ja kasi) mutta Jason Kokrak vesitti päämarkkinan täyspotin tällä kertaa. Kokrakilla kesti ensimmäisen PGA Tour voiton metsästäminen melkein yhdeksän vuotta mutta toiseen kuluikin sitten enää puoli vuotta.

Tällä viikolla kilpaillaan The Memorial Tournament joka on ilman muuta klassikkokamaa tourilla. Muirfield Village toimii perinteisesti kisan näyttämönä mutta tällä kertaa ilmassa on normaalista poiketen enemmän jännitystä kisakentän suhteen kuin aikaisemmin. Viime vuoden kisan (tai oikeastaan kisojen kun tuolla pelattiin ”koronapoikkeuksena” kaksi kisaa peräkkäisillä viikoilla) jälkeen kentällä on tehty oikein kunnon remontti ja lyöntipaikkoja, väyliä, bunkkereita ja griinejä on uusittu urakalla. Koitin tutustua tehtyihin muutoksiin huolella mutta niiden lopullinen vaikutus pelaamiseen selviää vasta itse kisassa. Jossain määriin poikkeuksellisen paljon olen eri mieltä markkinan kanssa monenkin miehen vahvuudesta tähän kisaan ja syyksi pitää epäillä tuota kenttäremonttia. Nyt pitää kyllä erikseen varotella siitä, että poikkeuksellisesti omien pelikohteiden kertoimet on olleet nousussa. Normicase on se, että maanantain petsit saisi ihan kohtuullisillakin voitoilla kotiutettua keskiviikkona. Tällä kertaa riskien kuolletus vaatisi nöyrää mieltä ja ihan kunnon tappion hyväksymistä. Kun normaalisti en voittoja kotiuttele niin en kyllä nytkään edes harkitse tappioiden realisointia.

Sitten pelikohteisiin, josta ensimmäisen poimin viime viikolta eli Jordan Spieth jatkaa kohteena. 20 kerroin tuntuu lahjalta, kun sunnuntaita lukuun ottamatta vahvaa oli pojan tekeminen viime viikollakin. Toki viime viikolla erityisesti torstaina putti upposi saaden tuloksen jopa ”tekemistä” paremmaksi, mutta minulla ei tuottanut vaikeutta saada miestä omissa arvioissa kisan suurimmaksi suosikiksi. Ymmärrän toki olevani tuossa kohtuullisen eri mieltä muun maailman kanssa mutta en anna sen haitata. P:llä alkava tunnettu vedonlyöntitoimisto antoi alkumarkkinaan Spithille Rahmia vastaan hedarissa kertoimen 2,55 – tuota joutui oikein kahmalokaupalla kauhomaan itselle. Toki niin että jäsen P nopeasti tarjouksiaan alkoi laskemaan.

Toinenkaan pelikohde ei mitenkään ”uusi löytö” itselle ole. Eli Bryson DeChambeaun kyydissä jatketaan. 23 alkaa olemaan markkinan linja ja en pääse likikään tuota enää sitten millään. PGA Championchipissä mies roikkui taistossa aina sunnuntaille asti, vaikka peli oli koko ajan sekaisinolevan oloista. Luokkaa on tällä hetkellä vaan niin paljon, että huonommallakin pelillä pysyy kärjen tuntumassa. Kun herralla taas jossain kohtaa peli loksahtaa kohdilleen niin muilla on perässä pysymistä. Brysonin fanittamista Muirfield Villagessa ei ainakaan vähennä miehen voitto täältä vuodelta 2018. Se, että kenttää on tuosta vähän pidennetty ei ainakaan tätä miestä haittaa.

Tämän jälkeenkin jatketaan tutulla kohteella eli Patrick Cantlaylla. US PGA oli ihan ok tekemistä, vaikka toki edelleen jotain puuttui. En kuitenkaan osaa pelin perustasosta ja vireen suunnasta olla huolissani nyt kun tullaan yhdelle miehen suosikkikentistä. Toki tuo siis on voinut muuttua remontin myötä, mutta miehen sarja 35-4-1-7-32 täältä on aika vakuuttavaa katsottavaa. 20 rundin otoksella mies on täällä pelannut kierroksen keskimäärin 1,32 lyöntiä paremmin kuin olisi pitänyt. Nyt kun allekirjoittanut on vannoutunut track biasin mies niin ei se tietysti ihme ole, että Cantlay pelikohteeksi 25 kertoimella valikoituu.

Otetaan vielä pari muutakin track bias hevosta. Stewart Cink on voittanut kauden aikana jo kahdesti mutta jatkan miehen lyömistä edelleen. Pelin taso on pysynyt edelleen hyvänä Heritagen voiton jälkeenkin. Cink on siitä kiva hevonen, että pitkällä uralla on pääosin ollut selvästikin kärjen takana. Track bias ei siten paista taulusta voittoina tai edes totosijoina. Mieheltä löytyy statsit täältä 62 kierrokselta, joka on oikein merkittävä otos tähän lajiin, ja niissä mies on ollut keskimäärin 0,93 lyöntiä per kierros omaa sen hetkistä tasoa parempi. Vaikka Cink on jo vanha mies (melkein yhtä vanha kuin allekirjoittanut) niin pallo lentää yhä pitkälle eikä kentän piteneminen entisestään ole tälle varsinainen haitta. 160 kertoimella oikein maistuva iskun paikka.

Toinen vähän vanhempi setä, jota yritän, on Matt Kuchar. Kuchille kenttä voi alkaa olemaan jo pitemmän puoleinen mutta 200 kerroin on varmasti liioittelua. Miehen peli on kuitenkin ollut paranemaan päin oikein synkän kauden jäljiltä ja nyt tullaan ihan lempikentille. Mieheltä on täältä voitto, kakkonen ja viisi muuta top10-sijaa. 54 rundin otoksella kenttä on ollut miehelle 1,26 lyöntiä per kierros ”normaalia otollisempi”. Vaikka ”sopivuus” vähän olisi kenttäremontin myötä karissut niin kait siitä jotkut jämät on jäljellä.

Muita pelikohteita itselle ovat Tringale, Pan, Thompson sekä Hahn.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s