Nyt alkaa olla aito välikisa

9.6.2021

Viime viikolta nätti osuma, kun Cantlay yhdellä lempikentistään nappasi jo toisen voittonsa The Memorialista. Tällä viikolla vuorossa on Canadian Openin tilalla kokonaan uusi kisa uudella kentällä ja vielä lähes kaikki huippumiehet pitää taukoa ennen ensi viikon US Openia. Tuolla serviisillä on aika selvää, että välikisasta puhutaan ja pelimarkkinakin on aivan poikkeuksellisen vaisu. Eräs P:llä alkava buukkeri onneksi avasi normaalimäärän kohteita ja pelattavaakin eilen löytyi – ei mennyt viikonlopun psyykkailut ihan hukkaan.

Blogissa on ollut tapana vihjailla pörssin voittajapelimarkkinaan itse pelaamiani kohteita. Nyt peliä on sisässä todella vähän ja pääosin enää niistäkään ei samoja kertoimia ole tarjolla. Aikaiselle linnulle joku tarjosi Fitzpatrickista peräti 23 kerrointa mutta sitä sai sisälle kokonaista 31 euroa. Gloveria sai vähän enempi 65:llä ja tämän osalta tän hetken 55 on edelleen pelattava. Mies on pelannut Playersistä asti oikein hyvällä tasolla ja viimeksikin Memorialissa vain sunnuntain pieni epäonnistuminen esti paremman menestyksen. Omissa papereissa tämä voittaa noin kerran 42:sta.

Roger Sloan oli alkuun myös pelattava mutta siihen en suosittele enää koskemaan. James Hahn sen sijaan kelpaa edelleen 180 kertoimella. Toki taustalla on Hondan keskeytys kylkivammaan, 1,5 kuukauden tauko ja sen jälkeen nyt viisi kisaa, jossa kaikissa mies on jäänyt cuttiin. Ei tekeminen noissa kuitenkaan mitään luokatonta ole ollut (niukkoja karsiutumisia) ja kun nyt on vamman jälkeen saanut kisaa alle, niin luulisi onnistumisiakin alkavan tulla. Sellaisen 0,15 ”oman tasonsa alle” miehen vamman ja heikomman jakson takia vielä laitoin mutta silläkin sain tavoitekertoimeksi 113. Markkinan ”penalty” miehelle on 0,40 lyönnin luokkaa.

Omista pelikohteista Brice Garnettiin en suosittele enää koskemaan (itse ehti saada 380 kerrointa kokonaista 12 euroa) mutta Andrew Putnam on itselle kaikella kakkosella alkavilla kertoimilla kelvannut. Oma keskikerroin on reilu 220 ja tarjouksia tuo taas huutaa, kun laitojen ero on 50% petsikertoimesta. Putnamillakin on kaksi cuttia nyt takana mutta oikeastaan vain viime kerran perjantai oli erityisen huono kierros. Ei tämä nyt ihan parhaimmillaan ole mutta nyt on löysempi rinki ja viime kauden synkkä jakso on enää muisto historiassa. Tämän vuoden puolella mies on ollut selvästi tourin keskiarvopelaajaa parempi ja voimalukua vielä heikentää rajusti Heritagen perjantain 80 tulos. Ihan tuonne Hahnin lukemiin tätä alun perin mallintelin mutta markkinan mielestä miehen odotusarvo tällä kertaa on jo huonompi kuin tourin keskiarvomiehen taso.

Kaksi viimeistä miestä Brian Stuard ja Anirban Lahiri on sellaisia, että laidat ovat nyt kaukana toisistaan. Huonosti kauppa on käynyt tuolla yläpäässä mutta 400 keskikertoimella Stuardia ja pieniä summia 800 kertoimella Lahiria on mennyt. Periaatteessa Stuard kelpaisi tänne vähän alle 400 kertoimella mutta tuo suoraan tarjolla oleva 290 on jo liian matala. Lahirin osalta tuo tarjolla oleva 480 on jo siinä ja tässä että kelpaisiko sekin. Kevään vitonen Valero Texas Openissa kertoi että peli on riittävä kun onnistuminen tulee. Muutoin mies on työstänyt viime ajat pelkkää cuttia mutta nämä ”average jyrät” usein jäävät cuttiin vaikka SG Totalissa nollaa paukuttaisivat. Nyt kisa on niin huono tasoinen, että tuo keskiarvo (SGT=0) mies olisi 180 kertoiminen. Lahiri toki pienen keskihajonnan miehenä vaatisi isomman kertoimen (plus että vähän tuota huonommaksi odotusarvonkin miehelle sain).    

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s